Vill du få bättre volym på ditt hår? Följ dessa råd för en fylligare och mer livfull look!

Hårets volym är inte bara en trend, det är en symbol för ungdomlig friskhet och självsäkerhet. Hos oss förstår vi vikten av att ha hår som utstrålar fyllighet och liv. I den här omfattande guiden kommer vi att dela med oss av våra bästa expertråd för att du ska kunna få bättre volym på ditt hår utan att kompromissa med dess hälsa. Från skonsamma produkter till smarta stylingtips – här är vår guide för att ta ditt hår till nya höjder.

1. Rätt schampo och balsam för volym

Val av schampo och balsam är avgörande för att skapa en fylligare look. Satsa på produkter som är speciellt utformade för att ge volym och lyft till ditt hår. Se efter ingredienser som keratin och kollagen, som kan stärka hårets struktur och göra det mer motståndskraftigt mot tyngd. Använd produkterna med måtta och se till att skölja noggrant för att undvika att produktrester tynger ner ditt hår.

2. Använd rätt teknik vid hårtorkning

Hårtorkning är en av de viktigaste stegen för att uppnå ökad volym. Använd en rundborste med naturliga borst för att lyfta rötterna när du torkar håret. Fokusera på att blåsa luft uppåt istället för nedåt för att skapa lyft vid rötterna. För extra volym kan du avsluta med att kallblåsa håret med hårtorken inställd på kalluftläge.

3. Styla med volymskapande produkter

För att ge ditt hår extra volym kan du använda volymskapande produkter som mousse eller torrschampo. Applicera en mousse i fuktigt hår innan du börjar föna det. Arbeta produkten genom hela håret, särskilt vid rötterna. Torrschampo kan användas vid rötterna för att absorbera överflödig olja och skapa mer textur, vilket ger intrycket av fylligare hår.

4. Klippning och styling för volym

En smart klippning och styling kan också göra underverk för att få ditt hår att se fylligare ut. Be din frisör om att klippa in lager som kan skapa rörelse och volym. Undvik tunga och långa frisyrer som kan tynga ner håret. Istället kan du prova en bob eller lob (long bob) som ger en illusion av tjockare hår.

5. Balanserad kost och näring för håret inifrån

För att uppnå fylligt hår är det viktigt att vårda det från insidan. En balanserad kost rik på proteiner, vitaminer och mineraler är avgörande. Protein bygger upp håret medan vitaminer som biotin och vitamin E främjar hälsosam hårväxt. Ät en varierad kost som inkluderar ägg, nötter, gröna bladgrönsaker och fet fisk.