Fibom

Fibrom och ytliga kapillärer

Borttagning av hudanomalier.

En behandling där resultatet blir väldigt snyggt

Det finns ett flertal hudanomalier eller förändringar på huden som är lätt och enkelt för oss att ta bort och ger ett omedelbart resultat. Metoden vi använder för att ta bort dessa ”skönhetsfläckar” är genom diatermi, högfrekvent växelström (elektrokoagulering), som kommer från grekiskan och betyder genom värme. Vi använder nål och ström eller en Zapper till detta. Högfrekvent växelström med hög strömstyrka ger genom snabba svängningar av elektroner friktion som alstrar värme i vävnaden och på så sätt smälter vi bort överflödig vävnad. Detta går väldigt snabbt och är ytterst effektivt och nästa smärtfritt. Detta är ett hantverk som man behöver  erfarenhet för att bemästra och vår långa arbetserfarenhet garanterar dig som kund en säker och professionell behandling.

Vi använder oss också av Blend om vi bedömmer att det är mer effektivt t ex. vid teleangiektasier, spider naevus och senilt angiom. Då blandas högrekvent växelström med galvanisk ström och kunden har en handelektron.

Vid första besöket görs en konsultation med kundkort för ev kontraindikationer. Efter behandlingen är det viktigt att låta bli huden så att den kan läka upp ordentligt. Huden kan bli röd och svullen någon timme efter behandlingen och detta är normalt. Man ska låta bli att pilla på det behandlade området och låta de små sårskorpor som uppkommer läka av sig själv. Det är viktigt med  högt solskydd några veckor efter behandlingen oavsett väderlek och årstid eftersom strömmen kan orska pigmentering om området utsätts för ljus, en molnig dag finns det ändå UVA-strålar i luften så solskydd är viktigt. Bästa tiden för dessa behandlingar är höst och vinter.

Följande hudanomalier tar vi bort:

Fibrom – en helt ofarlig bindvävstillväxt som oftast sitter på halsen, i armhålan eller på bålen men kan förekomma på ögonlocken också. Det finns platta/skaftade, mjuka/hård och pigmenterade/opigmenterade fibrom och vi använder Diatermi  eller Zapper för att ta bort dessa. Ju mindre fibromet är ju mindre åverkan på huden.

Seborroisk keratos – en vårtliknande hudförändring som oftast uppkommer när vi är lite äldre. De är pigmenterade och lite skrovliga och vi skrapar bort dessa med Diatermi.

Milier – knappnålsstora vita epitelcellsystor som sitter under huden oftast runt ögonen. Dessa kan vi ta med en lancett men är det många så är det enklare och mindre smärtsamt med Diatermi.

Xantelasma – dessa kolesterolfyllda inlagringar sitter på ögonlocket in mot näsroten och är oftast ärftliga. Dessa kan vara svåra att få bort helt med Diatermi och behandlingen behöver oftast upprepas. Behandlingen upplevs som smärtsam.

Teleangiektasier – små vidgade kapillärer som trycks upp mot hudytan så att de blir synliga. Kallas även couprose. Dessa kan vara linjära eller sitta som ett större rött område, spider naevus. Dessa går utmärkat att ta bort med Diatermi eller Blend. Är det ett större difust område så använder vi IPL.

Senila Angiom – är små välavgränsade röda papler, kärlvidgningar, som kan finnas överallt på kroppen men framförallt på buken. Kallas även körsbärsangiom. Dessa är enkelt att ta bort med diatermi med bra resultat.

Med yttre välmående kommer inre harmoni

Boka en behandling

Om du vill boka en behandling så ring, skicka oss ett mail eller fyll i bokningsformuläret nedan på vilken behandling du vill göra samt förslag på olika dagar och tider som passar dig. Vi svarar på ditt mail så snart vi kan. Endast bekräftad behandling anses som bokad. Vi har telefonsvarare dygnet runt så lämna ett tydligt meddelande till oss så återkommer vi när vi har en paus i behandlingen. Vi svarar inte i telefon om vi är upptagna i en behandling av respekt för kundens tid.

Vår avbokningspolicy

Om du inte kan komma på din bokade tid är vi tacksamma om du avbokar så fort du kan eller senast 24 timmar innan din bokade tid via mail eller telefon, annars debiterar vi fullt behandlingspris.

Din tid kan vara attraktiv för någon annan kund.

Avbokning via sociala medier är inte giltig.

Du når oss på telefon 031-711 82 20 eller mecka@mecka.nu

Välkommen!

Med yttre välmående kommer inre harmoni

Boka en behandling

Boka_behandling