Kristallslipning_

Kristallslipning

Microdermabrasion

Vad är microdermabrasion?

Behandlingen är en mekanisk peeling med aluminiumkristaller, som ger en hudslipning av epidermis, hudens ytligaste skikt. Det är en enkel behandling som effektivt fräschar upp en trött och sliten hy, samt förbättrar fina linjer, solskador, ojämn hudton och grova porer.

Det är en skonsam och effektiv behandling utan obehag, som heller inte behöver någon återhämtningstid, utan du kan fortsätta din dag som vanligt efter behandlingen.

Microdermabrasion fungerar på de flesta hudtyper. Personer som har Rosacea eller annan överkänslighet bör undvika microdermabrasion.

För att upprätthålla resultatet rekommenderas upprepade behandlingar. Vi lägger tillsammans upp en passande behandlingsplan.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen inleds med microaspiration.  Ett munstycke som skapar ett vakuum förs över hudytan i horisontella linjer, i lymfatiska systemets riktning. Microaspirationen gör att näringstillförseln till cellerna ökar, cellförnyelsen stimuleras och lymfan dräneras. I och med att lymfan dräneras, transporteras överskottsvätska och slaggprodukter bort från ansiktet, och vidare ut till kroppens lymfsystem.

Behandlingen fortsätter med att kristaller sprayas ut ur munstycket med ett högt tryck och slipar huden varsamt. Kristallerna sugs tillbaka tillsammans med döda bortslipade hudceller genom ett vakuumtryck.

Efter behandlingen

Huden kan kännas övergående varm. Behandlingsintensiteten avgör efterreaktionerna. Ju högre intensitet, desto kraftigare efterreaktioner. Eventuella ”rispor” kan uppkomma, dessa är övergående inom ett dygn.

Efter behandlingen är hudens naturliga barriärskydd borta, därför är det viktigt att använda rekommenderade hudvårdsprodukter från oss. Solskydd är obligatoriskt, oavsett årstid.

Med yttre välmående kommer inre harmoni

Boka en behandling

Om du vill boka en behandling så ring, skicka oss ett mail eller fyll i bokningsformuläret nedan på vilken behandling du vill göra samt förslag på olika dagar och tider som passar dig. Vi svarar på ditt mail så snart vi kan. Endast bekräftad behandling anses som bokad. Vi har telefonsvarare dygnet runt så lämna ett tydligt meddelande till oss så återkommer vi när vi har en paus i behandlingen. Vi svarar inte i telefon om vi är upptagna i en behandling av respekt för kundens tid.

Vår avbokningspolicy

Om du inte kan komma på din bokade tid är vi tacksamma om du avbokar så fort du kan eller senast 24 timmar innan din bokade tid via mail eller telefon, annars debiterar vi fullt behandlingspris.

Din tid kan vara attraktiv för någon annan kund.

Avbokning via sociala medier är inte giltig.

Du når oss på telefon 031-711 82 20 eller mecka@mecka.nu

Välkommen!

Med yttre välmående kommer inre harmoni

Boka en behandling

Boka_behandling