Aklaline Wash

Alkaline wash

Alkaline wash är en unik behandling som kan användas som hårborttagningsmedel till ansiktets finare fjun.

Hårborttagning

Finare fjun i ansiktet kan vara svårt att avlägsna med IPL eller nålepilering, eftersom fjunen är mycket tunna. Till skillnad från andra hår har inte fjun någon hårsäck utan växer och får sin näring genom en fettlob vid talgkörteln.  Med Alkaline wash går det att behandla stora/flera områden av fjun vid ett och samma tillfälle. Behandlingen stimulerar inte heller hårväxten som vaxning och plockning kan göra. Som en extra bonus avlägsnas även torra, döda hudceller som finns på hudytan.

Alkaline Wash kan med fördel användas ihop med epilering om man både har fjun och grova hår som man vill bli av med. Då börjar man med Alkaline Wash för att ta bort alla fjun och efter 1–2 veckor epilerar man de grova håren som är kvar eftersom Alkaline Wash bara fungerar på fjun.

Vad är Alkaline wash och hur fungerar det?

Alkaline Wash är ett alkaliskt pulver som är gjort på ostronskal. Det blandas med sterilt vatten, appliceras på huden och får verka i 3–4 minuter. Alkaline Wash mjukar upp håret och delar av hårsäcken. Håren och torra, döda hudceller avlägsnas sedan. Fjunet sitter så ytligt att den basiska verkan i Alkaline Wash löser upp och i vissa fall ödelägger fjunet permanent.

Efter den första behandlingen kommer håren att växa tillbaka, men efterhand som behandlingen fortskrider kommer återväxten att gå allt långsammare och färre fjun växer tillbaka. I vissa fall har resultaten visat sig bli permanenta. Alkaline Wash stimulerar dock inte till mer hårväxt eller gör håren grövre.

Det går inte att säga definitivt hur många behandlingar som behövs. Vi brukar rekommendera ca 4–6 behandlingar till att börja med. Hos vissa minskar hårväxten redan efter en behandling, medan de för andra kräver fler behandlingar. Hårväxt beror på olika faktorer som tex: hormonella obalanser och om de har blivit utryckta.

Hur känns behandlingen?

Alkaline-blandningen ligger på 3–4 minuter. Detta känns normalt inget alls. Blandningen tas sedan bort med en träspatel. Vissa kan nu uppleva en svidande känsla, medan andra känner inget alls. När behandlingen är klar appliceras en lugnande olja som heter Seba-E Oil och solskydd. Vid appliceringen av dessa kan det svida temporärt.

Hur och om huden reagerar beror till en stor del på hudens kondition, känslighet, tidigare behandlingar samt medicinering. Vissa mediciner kan göra huden mycket känslig varför Alkaline wash då bör undvikas. Rodnad, värme, och en sandpappersliknande känsla i huden kan upplevas. Avflagning kan vara vanligt. Man ska undvika att klia och riva på huden efter behandling. Detta kan skapa ytterligare irritation.

På partier där Alkaline Wash fått verka länge kan sårighet uppstå som senare blir till en sårskorpa. Den försvinner normalt inom 4–6 dagar. Att skorpa bildas betyder inte att behandlingen gått fel. Snarare är det ett tecken på huden mjukats upp för länge och att den håller på att ersättas med ny hud. Reaktionen är temporär och huden kommer att bli normal igen, då den har fått återhämta sig.

Efter behandlingen

Efter behandlingen ska Seba-E Oil användas hemma dagligen, till huden har återhämtat sig. Det är en mix av fraktionerade oljor från soja, havre, persilja, magnolia, jasmin och gardenia samt vitamin E. Den stimulerar hudens naturliga talgkörtelfunktion, förseglar fukt och reparerar hudbarriären. Undvik sol, så länge som huden är irriterad. Solskydd ska användas dagligen, oavsett årstid.

Med yttre välmående kommer inre harmoni

Boka en behandling

Om du vill boka en behandling så ring, skicka oss ett mail eller fyll i bokningsformuläret nedan på vilken behandling du vill göra samt förslag på olika dagar och tider som passar dig. Vi svarar på ditt mail så snart vi kan. Endast bekräftad behandling anses som bokad. Vi har telefonsvarare dygnet runt så lämna ett tydligt meddelande till oss så återkommer vi när vi har en paus i behandlingen. Vi svarar inte i telefon om vi är upptagna i en behandling av respekt för kundens tid.

Vår avbokningspolicy

Om du inte kan komma på din bokade tid är vi tacksamma om du avbokar så fort du kan eller senast 24 timmar innan din bokade tid via mail eller telefon, annars debiterar vi fullt behandlingspris.

Din tid kan vara attraktiv för någon annan kund.

Avbokning via sociala medier är inte giltig.

Du når oss på telefon 031-711 82 20 eller mecka@mecka.nu

Välkommen!

Med yttre välmående kommer inre harmoni

Boka en behandling

Boka_behandling