Dermastamp

 

 

 

  

Acne_scar_ear_man_beforeAcneärr före Dermaroller®

 

 

Acne_scar_ear_man_afterAcneärr efter Dermaroller®

 

 

 

 

dermastamp_side_2Dermastamp®

MICRONEEDLING MED DERMAROLLER OCH DERMASTAMP

MICRONEEDLING / COLLAGEN INDUCTION THERAPY (CIT)

Dermaroller är ett sterilt verktyg som manuellt rollas över huden, Dermastamp är en vidareutveckling av dermarollern och är maskinell.

När huden åldras blir hudens olika funktioner nedsatta. Hudens fasthetsfibrer (kollagen) blir i sämre kvalitet vilket gör att huden förlorar sin ungdomliga spänst. Hudens pigmentceller producerar ojämnt, vilket ger pigmentfläckar. Kärlstrukturen förändras och yliga kärl blir framträdande. Hudens förmåga att bevara fukt och fyllighet (hyaluronsyra) avtar också.

UV-exponering är den största faktorn för hudens åldrandeprocess, den påverkas också av genetiska faktorer, livsstil (kost och hälsa) samt vilka insatser du gör i dina vardagliga hudvårdsrutiner.

Med Dermaroller / Dermastamp erbjuder vi resultatinriktad antiåldrandevård på ett okomplicerat och effektfullt sätt. Vi ser till din huds behov och anpassar behandligen därefter.

Vi erbjuder Dermaroller® och Dermastamp som är ett genombrott som medicinska produkter (CE-märkt Medical Device klass 2). Trots att koncept är enkelt så är resultaten anmärkningsvärda och dramatiska. Användningsområdet är brett och med få eller inga sido-effekter eller kontraindikationer.

Vi behandlar även acneärr, operationsärr, bristningar, ytliga röda kärl med gott resultat.  Genom punktering av kärlstrukturen och detta aktiverar den naturliga läkningsprocessen. 

Behandlingen reparerar kronisk hudrodnad och minskar rosacea genom punktering av kärlstrukturen och detta aktiverar den naturliga läkningsprocessen.

Behandlingen kan utföras i hela ansiktet, eller på enskilt område (runt ögon och/eller mun)

BEHANDLINGSTEKNOLOGIN

Genom att pierca vävnaden med hjälp av extremt tunna nålar av rostfritt stål, punkteras kärlstrukturen. Det skapar tusentals microkanaler och röda blodkroppar frisätts i vävnaden. Hudens naturliga försvar identifierar de röda blodkropparna och registrerar en uppfattad skada, vilket leder till aktivering av en naturlig läkningsprocess. Denna process skapar rikligt med kollagen, fasthetsfibrer.

Punkteringen av kärlstrukturen är microskopisk, vilket gör att den allmänna påverkan är minimal. Efter behandlingen finns en rodnad i huden som avtar efter 1-3 dagar. Resultatet blir ökad fasthet, ojämn struktur jämnas ut, ytliga kärl och pigmenteringar minskar.

BEHANDLINGSINDIKATIONER

Dermaroller och Dermastamp skapar en reparations- och tillväxtstimulering som gör behandlingen lämplig på en rad indikationer.

  • Rynkreducering (Kollagen stimulering)
  • Solskadad hud (Åldersförändringar)
  • Ärrbehandling (Acne-Operation-Brännskador)
  • Pigmentering
  • Förstorade porer
  • Torr hud och Känslig hud
  • Graviditetsbristningar

 

BEHANDLINGSINFORMATION

Behandlingen utförs med sterila engångsinstrument för din och behandlingens säkerhet. Var behandling tar ca 30-45 minuter. Först rengörs huden noga. Vi väljer nållängd efter behandlingsindikation. Efter behandlingen appliceras ett för indikationen anpassat serum och Terproline barriärskydd (rekommenderas även mellan behandlingarna som Dag-/Nattkräm).

Det är även mycket viktigt att använda solskydd efter behandlingen för att undvika oönskad sidoeffekt med pigmentering.

Direkt efter syns oftast en rodnad som sitter i upp till 1 dygn. Vid tunnare hud eller vid mycket kärl kan huden blöda lätt vilket upphör i princip omedelbart efter avslutad behandling. Dagen efter behandling är huden lite stram och efter ytterligare någon dag kan huden i vissa fall fjälla lätt. Första dygnet ska make-up undvikas.

Boka gärna en konsulation för att lägga upp en behandlingsplan som passar din huds behov.

Vi är en aktoriserad Dermaroller/Dermastamp klinik

Dermaroller®