Kemisk peeling

Tebitech kemisk peelingEnerpeel®

KEMISK PEELING

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling är en metod som har funnits länge och används för att behandla åldrande hud och olika typer av hudproblem.

Varje dag bildas det tusentals nya hudceller på vår hudyta. De gamla hudcellerna avstöts och ersätts med nybildade celler.Under vår livstid försämras denna förnyelseprocess och det tar allt längre tid för huden att förnya sig. Huden blir då tjockare och tecken på hudåldrande uppträder som t ex. Linjer, rynkor och pigmentförändringar.

Med hjälp av kemisk peeling går det att stimulera de friska cellerna och huden får ett fräschare utseende och blir slätare och lenare, samtidigt som pigmentförändringar och fina linjer reduceras.

Det går att behandla:

  • Acne
  • acneärr
  • torr och fuktfattig hy
  • Ålders- och pigmentfläckar
  • Linjer

Så fungerar det

Vid en kemisk peeling penslar vi på en lösning, som avlägsnar det yttersta lagret av döda hudceller på hudytan och stimulerar de underliggande friska och reparerande hudcellerna.

Vid behandlingstillfället rengörs huden från make-up, sedan lägger vi på en lösning som förbereder huden för den kemiska peelingen. Därefter penslar vi på själva peelingen och en stickande känsla kan uppstå i huden. Peelingen får verka några minuter, beroende på hudtyp, och neutraliseras därefter.

För att du ska få så bra resultat som möjligt, vill vi gärna träffa dig innan på en konsultation. Då går vi igenom behandlingen och ev. kontraindikationer. Vi rekommenderar att du använder en för- och efterbehandlande produkt från Synchroline, som heter Terproline Face ( 50 ml, 499:-). Den stimulerar cellförnyelsen, kollagenproduktionen, ger ökad elasticitet och stimulerar läkning.

Efter en kemisk peeling är det viktigt att undvika solen. Du bör använda en stark solskyddsfaktor de första månaderna efteråt. För bästa skydd rekommenderar vi Sunwards extreme spf 50+ ( 50 ml, 250:-) från Synchroline, samtidigt som den skyddar mot solen är den rodnadsdämpande och fuktgivande.