IPL_hårborttagning_ben

HÅRBORTTAGNING

IPL

Vi erbjuder IPL från LUX FORMOSA™ som utvecklas och tillverkas i Sverige med svenska delar. Vår IPL maskin ger bra behandlingsresultat och är pålitlig och effektiv. IPL ger dig permanent hårborttagning med gott resultat på de allra flesta hudtyper.

Läs mer här: IPL - Permanent hårborttagning

Epilering

Epilering med blend-metoden är ett effektivt sätt att ta bort oönskad hårväxt. Det går att behandla överläpp, haka, bröst, mage och bikinilinje.

Epilering har funnits sedan 1875 och det är en väl dokumenterad och säker permanent metod. Epilering är den enda metod enligt Socialstyrelsen som ger permanent resultat. Med permanent resultat menas att alla hårstråna som behandlas garanterat försvinner för alltid, oavsett om det är ljusa, mörka, grova eller tunna hårstrån.

En steril engångsnål förs ner i varje hårsäck. En svag elektrisk ström tillförs och det bildas värme som koagulerar hårsäcken och natriumhydroxid som förstör hårväxtproducerande celler och all framtida hårväxt. Antalet behandlingar beror på hur mycket hårväxt som ska behandlas. Det är viktigt att du följer anvisningarna om efterbehandling hemma noggrant, för att inte störa läkningsprocessen i huden.

En del hårstrån försvinner vid första behandlingen, men några måste behandlas om igen. I och med att vi behandlar hårstrået under hudytan, finns det en viss felmarginal. Vissa hårstrån måste därför behandlas flera gånger.

Vaxning

Vaxning är en snabb och enkel metod för hårborttagning på större områden. Vaxning kan göras exempelvis på ben, bikinilinje och armhålor. Hos många män är det populärt att vaxa rygg, bröst och mage. Vanligtvis vaxar man var 4:e till var 6:e vecka.

Efter vaxbehandlingen bör man inte gå direkt till träning eller sol och bad, för att undvika irritation.

Vår hårborttagning finns tillgänglig på Lasarettsgatan 1, för dig från Göteborg med omnejd.